Audient julkaisi NAMM-messuilla uuden EVO -interface-sarjan, josta ensimmäisenä tuotteena markkinoille saapuu EVO4. Kyseessä on kahdella laadukkaalla mikrofonisisääntulolla, kahdella monitoriulostulolla ja kuulokevahvistimella varustettu USB-äänikortti, jota voidaan pitää hintaluokkansa (katuhinta 119€ veroineen) ylisuoriutujana ominaisuuksia vertailtaessa.

Kaikkein omalaatuisin piirre EVO:ssa on Smartgain-toiminto, mikä tarkoittaa automaattista sisääntulovahvistuksen säätöä. Smartgain aktivoidaan soundcheck-vaiheessa ja kuunneltuaan tovin sisääntulevaa signaalia EVO säätää itse itsensä kanavakohtaisesti sopivalle tasolle, jolla laite sitten taltioi audion tietokoneelle ilman kompressiota tai signaalitason pumppaamista. Näin ensikertalainenkin saa äänityksiinsä hyvän signaali-kohinasuhteen ilman riskiä etuasteen yliohjautumista – oppimiskäyrä vaikkapa podcast-ensikertalaiselle on mahdollisimman loiva!

Luonnollisesti myös manuaalinen tasonsäätö on mahdollista, mutta Smartgain voi olla hyödyllinen myös edistyneemmille muusikoille. On helppoa kuvitella esimerkiksi tilanne, jossa itseään äänittävä muusikko haluaa päästä tietokoneensa tuulettimen häiriöääntä karkuun tekemällä varsinaisen äänityksen eri huoneessa. Smartgainin ansiosta ramppaaminen soittopisteen ja äänityskoneen välillä tasojen oikean tason löytämiseksi minimoituu, kun soundcheckin jälkeen tasot ovat kerralla kunnossa.

EVO-etuasteet tarjoavat 58 dB vahvistusta (-127 dB EIN), täysverisen 48V phantom-virtasyötön ja AD/DA-muuntimet 113 dB:n dynamiikka-alueen. Tämä tarkoittaa sitä, että etuasteen vahvistus riittää myös epäherkille nauhamikrofoneille ja kondensaattorimikkien soundiin ei synny vajaatehoisen phantomin mukanaan tuomaa säröytymistä ja lisäkohinaa.

Hintaluokassaan pari desibeliä kilpailijoita parempi dynamiikka-alue kertoo puolestaan laadukkaista komponenteista ja hyvästä kokonaissuunnittelusta. XLR-comboliittimien vaihtoehtona on iD-sarjasta tuttu diskreetti JFET-instrumenttisisääntulo, joka sopii niin kitaroille kuin bassoillekin. Loopback-toiminto puolestaan mahdollistaa signaalin digitaalisen taltioimisen äänikortin sisällä – sen myötä on helppoa äänittää DAW-ohjelmaan editoitavaksi ääntä vaikkapa nettivideosta ilman ylimääräistä AD-muunnosta – loopback-kanavat näkyvät tuolloin lisäsisääntuloina 3 ja 4.

EVO4:n pintaa hallitseva säätöenkooderi on monitoiminen: sen avulla voidaan säätää kuulokekuuntelua, monitorien tasoa, panorointia ja niin edelleen. Enkooderissa on myös ledivalot, jotka toimivat mittarointina kulloinkin säädettäville asetuksille. Äänikortin perusliitännät ovat fiksusti laitteen takapuolella, edestä löytyvät vain kuulokeliitäntä ja DI-jakkiliitäntä.

EVO:n maksimiresoluutio on 24BIT/96kHz ja laite on Class Compliant (iOS ja macOS) ja Windowsille löytyy tarvittava ASIO-ajuri. Interfacen fyysinen koko on 140x55x60 mm ja painoa on 360 grammaa. Käyttöjännite saadaan USB-portin kautta ja muiden Audientin äänikorttien tavoin mukana tulee ARC-softabundle, joka sisältää muun muassa Cubase LE -äänitysohjelman.

NAMM-messuilla esiteltiin myös tuleva isovelimalli EVO8, jossa on neljä sisääntuloa ja ulostuloa. EVO4:n toimitukset alkavat lupauksen mukaan helmikuussa, mutta EVO8:n saatavuus ja hinta tarkentuvat myöhemmin.

Ominaisuudet:

  • 2 x EVO Mic Pres
  • Class Leading Converters
  • Smartgain
  • Smart Touchpoints
  • JFET Instrument Input
  • Speaker Outputs
  • Headphone Output
  • Ultra-Low Latency
  • Monitor Mix
  • Loopback Functionality
  • USB2.0 Bus Powered
  • Free Software + Plugins

Lue lisää valmistajan sivuilta

Lisätietoja EVO:sta saat audiomyyntipäälliköltämme Topi Suuroselta

TOPI SUURONEN
Sales Manager Audio
topi.suuronen@intersonic.fi
+358 50 523 3524